ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ TEAMSPEAK

cormare TeamSpeak Viewer 

1. Κατεβάζετε το πρόγραμμα TeamSpeak 2 Client από την ιστοσελίδα μας στο Download Section και το εγκαθιστάτε στα Windows σας.

2. Μόλις το τρέξετε, πηγαίνετε στο μενού Connection και στην επιλογή Connect3. Στο παράθυρο που εμφανίζεται (Connect to Server) κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Add Server
4. Δώστε ένα όνομα της αρεσκείας σας (πχ. Cormare TeamSpeak ) και πατήστε Enter

5. Στο δεξί μέρος του παραθύρου συμπληρώστε τα στοιχεία:
Server address:Είναι γραμμένο στο login banner του L2
Nickname: το nickname σας (πχ. xekarfotos11)
Check στο Anonymous
Server password: Είναι γραμμένο στο login banner του L2
Και πατάμε Connect


6. Αφού γίνει επιτυχώς η σύνδεσή σας, θα εμφανιστείτε στο default κανάλι του Teamspeak Server, έχοντας δίπλα από το nickname σας την ένδειξη (U). Αν θέλετε να γίνετε register με password, einai το καλύτερο στέλνετε e-mail στο cormare@cormare.gr με Θέμα TeamSpeak και αναγράφετε μέσα το username και το password


ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ και ΧΡΗΣΗ του TeamSpeak

1. Βεβαιωθείτε ότι στο menu Settings->Options->Καρτέλα Bandwidth τα Up και Down είναι "unlimited".
Πληροφοριακά αναφέρω ότι το bandwidth που καταναλώνεται από το TeamSpeak την ώρα που μιλάτε εξαρτάται μόνο από τα settings του codec που είναι δηλωμένο στο κανάλι που βρίσκεστε. Το κανάλι μας ειναι ρυθμισμένο σε Speex 16.3, που σημαίνει ότι όταν κάνετε Push-to-Talk ξοδεύετε περίπου 18Kbps από το upload της γραμμής σας. Αν πχ. έχετε ρυθμισμένα bandwidth up/down στο TS στην τιμή 7, τότε σε αυτά τα κανάλια θα ακούτε και θα ακούγεστε με διακοπές.

2. Εξοικειωθείτε με τα keybinds του TS για να κάνετε σωστή χρήση των Push-to-Talk και Whisper, χωρίς να ενοχλείτε άσκοπα άλλα κανάλια, καθώς και άλλα κανάλια ομάδων.

2.1 Η λειτουργία Push-to-Talk
Στο menu Settings-> Sound Input/Output Settings κατ'αρχήν θέστε πλήκτρο Push-to-Talk. Δλδ, βάλτε το Radio button στο "Push to Talk" (όχι στο "voice Activation"), πατήστε Set και κατόπιν πατήστε το πλήκτρο από το πληκτρολόγιο που θέλετε να χρησιμοποιείτε. Κάντε Close. Με το πλήκτρο που μόλις θέσατε για push-to-talk, πατώντας το και μιλώντας στο μικρόφωνό σας η ομιλία σας ακούγεται μόνο στο κανάλι που βρίσκεστε.

2.2 Η λειτουργία Whisper
Στο menu Settings->Key Settings ανοίγει μια καρτέλα που μας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε Συντομεύσεις (keybinds) για διάφορες λειτουργίες του TeamSpeak. Υπάρχει ένας πίνακας με γραμμές τόσες όσες είναι οι τρέχουσες συντομεύσεις που έχουμε θέσει. Αριστερά είναι η στήλη "Key Combo" (δλδ, συνδυασμός πληκτρισμού) και αριστερά η στήλη "Action".

Για να προγραμματίσουμε το Whisper πατάμε Add και ανοίγει ενα νέο παράθυρο "Define keybinding". Στην περιοχή "Key combination" ορίζουμε το πλήκρο (ή τον συνδιασμό πλήκτρων) που επιθυμούμε για να κάνουμε whisper. Στην περιοχή "Action" επιλέγουμε το "Whisper to" και δίπλα το "Channel list". Κατόπιν στο απο κάτω Drop-down list επιλέγουμε το 1ο κανάλι που θέλουμε να κάνουμε whisper, πατάμε δίπλα το κουμπί "Add" και το κανάλι προστίθεται στο κενό παράθυράκι που βρίσκεται πάνω από τα κουμπιά "Add" και "Delete". Ξανα στο Drop-down list επιλέγουμε το 2ο κανάλι που θέλουμε να γίνεται Whisper, μετά "Add" κ.ο.κ. μέχρι να βάλουμε όλα τα κανάλια των ομάδων που επιθυμούμε να κάνουμε Whisper με το συγκεκριμένο πλήκτρο που θέσαμε παραπάνω (ή συνδιασμό πλήκτρων).
Αν κάναμε λάθος και επιλέξαμε κανάλι που θέλουμε να βγεί από τη συγκεκριμένη λίστα, απλά το επιλέγουμε στο παραθυράκι και πατάμε "Detele". Τέλος, πατάμε OK και αν θέλουμε κάνουμε και Export ώστε να έχουμε και το αρχειάκι μας για μελλοντική χρήση.

2.3 Τί διαφορετικό κάνει το Whisper σε αντίθεση με το Push-to-Talk? Όταν πατάμε Push-to-Talk, τότε μας ακούνε μόνο τα μέλη που βρίσκονται στο ίδιο κανάλι με εμάς. Όταν πατάμε Whisper, ανεξάρτητα σε ποιό κανάλι του TS βρισκόμαστε θα ακουστούμε τόσο στα μέλη του τρέχοντος καναλιού, όσο και στα μέλη που βρίσκονται στα κανάλια που ορίσαμε στο συγκεκριμένο πληκτρισμό "Whisper to".

 

Back to main page